AZ praat met Haye en zegt contracten vijf spelers op

Reacties

AZ heeft de contracten van vijf selectiespelers formeel opgezegd. Joël Donald, Alexander Sigurdarson, Achille Vaarnold en de verhuurden Guus van Weerdenburg (FC Dordrecht) en Raymond Gyasi (FC Emmen) zagen hun verbintenis niet verlengd worden.

AZ praat met Haye en zegt contracten vijf spelers op

Ook de opties in de contracten van Thom Haye (foto) en James Efmorfidis worden niet gelicht door AZ. 'Maar we zijn wel met beide partijen in gesprek over een nieuwe verbintenis', meldt de club op de officiële website. Ook van het andere vijftal wil AZ een langer verblijf niet uitsluiten. 'Het formeel opzeggen van de contracten hoeft niet per se te betekenen dat de spelers AZ verlaten. Met enkele spelers wordt nog gesproken over de toekomst.'

Haye (21) speelde maandag nog negentig minuten bij Jong Oranje in het met 1-0 gewonnen duel met Jong Servië en kwam in totaal al 69 keer in actie voor de Alkmaarders. Daarin scoorde hij twee keer en bereidde hij vier treffers voor. In het duel met FC Twente (2-2) van de afgelopen Eredivisie-speelronde maakte hij op prachtige wijze zijn eerste doelpunt van het seizoen.

De twintigjarige Efmorfidis kwam in de zomer over uit de jeugd van Ajax en speelde nog niet in de hoofdmacht van AZ. De Griekse middenvelder speelde eerder in de jeugd bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.