AZ ontvangt uitgedund Shakhtyor, 'cornergooier' ontbreekt

AZ neemt het donderdagavond in de Europa League in eigen huis op tegen Shakhtyor Karaganda. De Kazachstanen zijn bepaald niet op volle oorlogssterkte naar Alkmaar afgereisd.

AZ ontvangt uitgedund Shakhtyor, 'cornergooier' ontbreekt

Shakhtyor had in eigen huis twee weken geleden het betere van het spel tegen AZ, maar bleef op 1-1 steken. In dat duel was de ploeg echter behoorlijk compleet. Afgelopen dagen trainde het met slechts twaalf veldspelers en drie keepers in het AFAS Stadion.

Shakhtyor speelt komende zondag namelijk de Kazachstaanse bekerfinale tegen FC Taraz. Het is voor de club de laatste kans om Europees voetbal te halen, aangezien het de kampioenspoule van de reguliere competitie afsloot als vierde en zich dus niet plaatste voor de Europa League.

Misschien wel de bekendste speler die donderdag ontbreekt is de Litouwer Gediminas Vicius. De middenvelder kennen ze bij AZ vooral als man wiens ingooien goed beschouwd halve corners zijn. Dat bewees Vicius al in de verloren play-offs voor de Champions League tegen Celtic; in de thuiswedstrijd (2-0) viel de eerste treffer uit een van zijn inworpen.

Ook in de wedstrijd tegen AZ viel de openingsgoal uit een inworp van zo'n dertig meter. Met Vicius hoeft de ploeg van Dick Advocaat dus geen rekening te houden. Maar, zo waarschuwt Shakhtyor-trainer Viktor Kumykov: 'We gaan iemand op zijn plaats zetten die hopelijk nóg verder kan gooien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen