Kortstondig afstandsrecord AZ door trip naar verre Astana

AZ bereidt zich in Kazachstan voor op het uitduel met Shakhtyor Karaganda in de Europa League en de Alkmaarders zetten daarmee een record neer, dat overigens ook al snel weer verbroken zal worden.

Kortstondig afstandsrecord AZ door trip naar verre Astana

Nooit eerder reisde een team uit de groepsfase van een Europees toernooi verder dan de 4.400 kilometer van Alkmaar naar Astana, waar de wedstrijd donderdagavond om 18.00 uur (Nederlandse tijd) wordt afgewerkt. De ploeg uit Karaganda wijkt uit naar de Astana Arena omdat het eigen Shakhtyor Stadium niet voldoet aan de eisen van de UEFA.

Op donderdag 7 november komt Shakhtyor op bezoek in Nederland, waardoor AZ het record over twee weken alweer kwijtraakt. Karaganda ligt namelijk tweehonderd kilometer verder dan Astana, waardoor de club uit Kazachstan in totaal 4.600 kilometer moet afleggen voor de groepswedstrijd in de Europa League.

Overigens doet AZ er alles aan om het Nederlandse ritme aan te houden, want woensdag ontbeet de ploeg van trainer Dick Advocaat (foto) pas om 14.00 uur plaatselijke tijd. In Astana is het vier uur later dan in Alkmaar, waardoor het avondeten ook pas om 23.00 uur wordt opgediend en om 3.00 uur gaat de selectie naar bed.

Bekijk hier al onze video's