AZ met Ortiz maar zonder Hoedt tegen Feyenoord

Reacties

Celso Ortiz start zondag tegen Feyenoord voor het eerst sinds twee maanden weer in de basis bij AZ. De Paraguayaanse middenvelder is hersteld van de armblessure die hem sinds begin februari aan de kant hield. Wel moet trainer John van den Brom Wesley Hoedt missen. De 21-jarige verdediger heeft knieklachten.

AZ met Ortiz maar zonder Hoedt tegen Feyenoord

'En daarom speelt Derrick Luckassen links centraal in de verdediging. Dat heeft hij al vaker gedaan', zegt Van den Brom op de website van de Alkmaarders, bij wie met Jan Wuytens (eveneens knie) nog een andere verdediger aan de kant staat. Zaterdag zal Van den Brom beslissen welke jeugdspeler een plek in de wedstrijdselectie krijgt: Pantelis Hatzidiakos of Joris Kramer.

Behalve de personele problemen centraal achterin is AZ tijdens de interlandperiode verschoond gebleven van blessureleed. 'De internationals zijn weer fit teruggekomen. Alleen Aron Jóhannsson had een pijntje, maar dat is alweer hersteld.' En de rentree van Ortiz (foto) is een flinke opsteker. 'Celso is een type speler dat we goed kunnen gebruiken', zei Van den Brom dan ook.

Aanvallen
AZ moet van Feyenoord (aanvang 12.30 uur) winnen om de derde plaats, en dus plaatsing voor Europees voetbal, na de nederlagen tegen Vitesse (6-2) en FC Utrecht (3-1) niet definitief uit het zicht te verliezen. 'We moeten altijd winnen, maar zeker in dit geval. We willen alles laten zien wat we in ons hebben. Ja, we zullen aanvallen, maar wel met het koppie erbij', aldus Van den Brom, in de wetenschap dat Feyenoord vier punten voor staat.

De ontmoeting met de Rotterdammers van 14 december (2-2) biedt in ieder geval houvast. 'Dat was een mooie wedstrijd waarin we gedisciplineerd hebben gespeeld. We hebben onszelf toen tekort gedaan met een gelijkspel', herinnert de hoofdtrainer van AZ zich. 'Ik heb daar van mijn ploeg genoten omdat ze in een knotsgekke Kuip overeind zijn gebleven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.