AZ en Groningen in evenwicht dankzij uitblinkende keepers

AZ en FC Groningen kwamen zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Uitblinkers aan beide kanten waren doelmannen Tim Krul en Sergio Padt.

Alireza Jahanbakhsh bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. De Iraniër was 's middags te laat voor het eten bij AZ en dat accepteerde trainer John van den Brom niet. Een plek op de tribune was het gevolg. Jahanbakhsh kwam niet helemaal fit terug na de interlandperiode, maar dat had volgens Van den Brom niets te maken met de sanctie.

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken, maar miste scherpte voor de goal. Zo kwam Joris van Overeem net niet met zijn voet bij de bal na een voorzet van Ridgeciano Haps en raakte Stijn Wuytens de bal verkeerd op aangeven van Van Overeem. Even later werden kort achter elkaar twee inzetten van Dabney dos Santos geblokt.

Groningen richtte zich vervolgens op en kreeg aan de andere kant enkele mogelijkheden. Tim Krul redde knap op een schot van Mimoun Mahi en even later miste Jesper Drost een kans. Richting de rust was AZ juist dicht bij de openingstreffer. De gasten dankten de 0-0 stand bij rust aan doelman Sergio Padt, die redding bracht op schoten van Wuytens en Mats Seuntjens.

Direct na rust grossierden beide ploegen in het missen van kansen. Van Overeem schoot over namens AZ en Krul stopte aan de andere kant een poging van Juninho Bacuna. Even later redde de doelman in Alkmaarse dienst op een poging van Mahi en schoot Ruben Jenssen in de rebound hoog over. Zo kreeg het publiek veel te zien, maar geen doelpunten.

AZ was bij winst op gelijke hoogte met FC Utrecht gekomen, maar blijft nu vijfde met 42 punten. FC Groningen staat twaalfde met dertig punten.