AZ biedt Vlaar helpende hand na veto van Feyenoord

Reacties

Ron Vlaar (30) gaat niet bij Feyenoord, maar bij AZ zijn conditie op peil houden. Dat heeft de Alkmaarse club zojuist bekend gemaakt.

AZ biedt Vlaar helpende hand na veto van Feyenoord

Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord, had woensdag juist nog uitgesproken een verzoek van de voormalige verdediger van de Rotterdammers naast zich neergelegd te hebben.

'AZ heeft Ron Vlaar de kans geboden om in Alkmaar aan het herstel van zijn knieblessure te werken', meldt de club over de verdediger, die momenteel zonder werkgever zit. 'De verdediger gaat binnenkort met de club in gesprek om een hersteltraject uit te stippelen. Vlaar is een exponent van de AZ-jeugdopleiding en speelde veertien duels in de hoofmacht.'

Vlaar kwam bij AZ tussen 2004 en 2006 slechts tot die veertien optredens door diverse zware blessures. Vervolgens stapte hij over naar Feyenoord, waar hij tussen 2006 en 2012 uitgroeide tot steunpilaar. In Rotterdam verdiende de 31-voudige international een transfer naar Aston Villa. Daar liep zijn contract afgelopen zomer af. Door zijn gecompliceerde knieblessure staat Vlaar al lang aan de kant.

'Ron heeft ons benaderd met het verzoek om bij AZ aan zijn herstel te mogen werken', legt directeur voetbalzaken Earnest Stewart uit. 'Als club hebben wij de filosofie dat wij dit soort verzoeken accepteren van spelers die iets voor AZ hebben betekend. Eerder trainden bijvoorbeeld ook Nick van der Velden, Simon Cziommer en Willie Overtoom mee. Momenteel bouwt Mounir El Hamdaoui bij ons aan zijn conditie', aldus de Alkmaarders, bij wie Dirk Marcellis (nu PEC Zwolle) in een eerder stadium na een zware blessure ook zijn loopbaan weer nieuw leven inblies door mee te trainen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.