AZ beloont 'voorbeeld' Van Overeem met nieuw contract

Reacties

AZ heeft het contract van Joris van Overeem met drie jaar verlengd. De 21-jarige middenvelder ligt nu vast tot de zomer van 2020. De Alkmaarders belonen hem daarmee voor zijn ontwikkeling van de laatste twee seizoenen.

AZ beloont 'voorbeeld' Van Overeem met nieuw contract

'Joris heeft zich afgelopen seizoen op huurbasis goed ontwikkeld bij FC Dordrecht, waarna we hem hebben teruggehaald naar Alkmaar. Dit jaar bewijst hij dat hij klaar is voor het niveau dat AZ nastreeft. Hij is inmiddels vaste waarde in de selectie van Jong Oranje en een goed voorbeeld van waar wij met AZ naar toe willen', licht directeur voetbalzaken Max Huiberts de contractverlenging van Van Overeem toe op de AZ-website.

Van Overeem doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar maakte vorig seizoen zijn Eredivisie-debuut in het shirt van Dordrecht. De Amsterdamse middenvelder speelde 34 wedstrijden voor de uiteindelijke degradant en scoorde daarin twee keer. Terug in Alkmaar gaf ook trainer John van den Brom hem het vertrouwen. Dit seizoen speelde Van Overeem in totaal al 42 officiële wedstrijden, waarvan het grootste deel in de basis, met zes goals en zes assists achter zijn naam.

Een nieuw contract is de volgende stap in zijn nog jonge loopbaan. 'Ik heb een duidelijk stappen- en ontwikkelplan geschetst en daar past een verlenging bij AZ goed in', aldus Van Overeem. 'Dit jaar heb ik een basisplaats veroverd en ben ik belangrijk geworden voor het team. Volgend jaar moet ik me door ontwikkelen, nog belangrijker worden en meer rendement krijgen. Ik denk dat dit de beste plek is om door te groeien en dit contract biedt iets moois voor de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.