Australië wil voorlopig geen FIFA-toernooien organiseren

Reacties

Australië is niet langer kandidaat om het WK voor vrouwen van 2023 te organiseren. De voetbalbond (FFA) heeft zich teruggetrokken uit onvrede over wereldvoetbalbond FIFA.

Australië wil voorlopig geen FIFA-toernooien organiseren

Volgens de Australische voetbalbond moeten eerst de aangekondigde grootschalige hervormingen plaatshebben, aangezien er nu nog een zweem van corruptie en omkoping rond de organisatie hangt.

De FFA was pas een maand in de race voor het WK vrouwen van 2023. Totdat er daadwerkelijk verbeteringen zijn getoond bij de wereldvoetbalbond zal Australië zich ook niet meer kandidaat stellen voor andere toernooien.

De onvrede vanuit Australië is deels terug te voeren op eerder misgrijpen. In 2010 deden de Australiërs een poging gastheer van het WK 2022 te worden, maar zij dropen teleurgesteld af toen het peperdure bid volkomen kansloos bleek en Qatar als gastheer werd aangewezen. Inmiddels is de FBI in navolging van de Zwitserse autoriteiten een onderzoek gestart naar omkoping bij die veelbesproken toewijzing.

Inmiddels loopt in Australië zelf ook een onderzoek naar verdachte betalingen. Jack Warner, voormalig voorzitter van de bond voor de voetbalbonden uit Midden- en Noord-Amerika en het Caribisch gebied (CONCACAF), zou 500.000 dollar (444.000 euro) hebben ontvangen vanuit Australië voor de bouw van een studiecentrum in zijn thuisland Trinidad en Tobago. Warner is een van de hoofdrolspelers in de FIFA-corruptieschandalen en werd vorige week opgepakt. Destijds ontkende hij alles, maar kondigde hij wel aan met een lawine aan onthullingen te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.