Australië mist Cahill en stelt beslissing om WK-ticket vijf dagen uit

Reacties

Honduras en Australië hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. Het heenduel in de intercontinentale play-offs leverde geen doelpunten op: 0-0.

Australië mist Cahill en stelt beslissing om WK-ticket vijf dagen uit

Australië kreeg voorafgaand aan het duel in Honduras een flinke klap te verwerken. Boegbeeld Tim Cahill liep vorige week een lichte blessure op na een botsing met Jordy Buijs en bleek vrijdag niet fit genoeg om in actie te komen. De 37-jarige aanvaller had zijn land hoogstpersoonlijk naar de play-offs gekopt.

Tomi Juric, die het seizoen 2015/16 onder contract stond bij Roda JC Kerkrade, verving de sterspeler in de spits voor de ontmoeting in Honduras, maar had het lastig. Net als de rest van zijn ploeggenoten had de 26-jarige frontman moeite tot echt grote kansen te komen. Vaak ging het met de laatste pass mis (zie video).

Bij afwezigheid van Cahill was Aaron Mooy (foto) de meest dreigende man aan de zijde van de bezoekers. De middenvelder met Nederlands bloed presteert dit seizoen uitstekend in de Premier League bij Huddersfield Town en trok die lijn door bij The Socceroos. Ondanks zijn inzet kwam Australië niet tot doelpunten, Honduras evenmin.

De beslissing wordt daardoor vijf dagen uitgesteld. Woensdagochtend 10.00 uur staat namelijk de return in Australië op het programma. De winnaar van dat duel plaatst zich voor het WK 2018 in Rusland. Het is nog niet duidelijk of Cahill dan wel weer van de partij is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.