Aubameyang laat Marokko op weg naar WK ontsnappen

Marokko is met een gelijkspel begonnen aan de laatste fase van de Afrikaanse WK-kwalificatie. In Gabon liet Pierre-Emerick Aubameyang na de gasten te verslaan (0-0).

In Franceville bleef Ajacied Hakim Ziyech op de bank van Marokko. Bondscoach Hervé Renard had in zijn basis wel ruimte gemaakt voor onder anderen (voormalig) Eredivisie-krachten Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Oussama Tannane. Hun inbreng kon De Leeuwen van de Atlas niet aan de zege helpen.

In de Gabon was het vooral Pierre-Emerick Aubameyang die van zich deed spreken. De aanvaller van Borussia Dortmund was de gevaarlijkste man bij het gastland, dat met name in de tweede helft de meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt. De aanvoerder kon zijn status niet tot uitdrukking brengen in de score, waarbij in de 69ste minuut zijn grootste kans onbenut liet. De Marokkaanse keeper Munir kon redding brengen op de kopbal van Aubameyang.

In Groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatie zijn Ivoorkust en Mali de concurrenten voor Marokko en Gabon voor het te vergeven WK-ticket. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het eindtoernooi in 2018 in Rusland.