Atsu van FC Porto via Chelsea hard op weg naar Vitesse

Vitesse hoopt op korte termijn de komst van Christian Atsu af te ronden. De verwachting is dat de 21-jarige Ghanese international spoedig op huurbasis overkomt van Chelsea, dat de vleugelspits van FC Porto overneemt.

Atsu van FC Porto via Chelsea hard op weg naar Vitesse

Vitesse heeft tegen Voetbal International bevestigd dat het op het punt staat opnieuw te profiteren van de nauwe banden die het met Chelsea heeft. Atsu had nog een contract voor een jaar bij Porto, waardoor manager José Mourinho de bij zijn oude werkgever opgeleide aanvaller voor circa vier miljoen naar Stamford Bridge wilde halen.

Omdat de concurrentie op de positie van Atsu moordend is, hoeft Atsu dit seizoen (nog) niet zijn opwachting te maken op Stamford Bridge. Chelsea zou graag zien dat Atsu de nodige ervaring op gaat doen in de Eredivisie en voldoet op die manier aan de wens van Vitesse-trainer Peter Bosz, die afgelopen weekend nog liet weten in elke linie nog een versterking te willen.

Atsu wordt na Patrick van Aanholt, Cristian Cuevas, Gaël Kakuta en Lucas Piazón alweer de vijfde Chelsea-speler die dit seizoen op huurbasis in Arnhem gaat voetballen. Vorig seizoen verhuurden de Londenaren ook Tomás Kalas al aan de club van eigenaar Merab Jordania, terwijl Marco van Ginkel de omgekeerde weg bewandelde.

Dat Vitesse op korte termijn alweer zijn vijfde huurovereenkomst van deze zomer met Chelsea afsluit, is volgens de KNVB geen probleem. De voetbalbond stelt tegenover VI dat er geen restricties zijn aangaande dergelijke samenwerkingsverbanden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen