Atlético Madrid op eigen veld onderuit tegen Osasuna

Osasuna stuntte op bezoek bij Atlético Madrid en verliet de onderste regionen in de Primera División. Espanyol won thuis eenvoudig van Deportivo La Coruña.

Atlético Madrid-Osasuna 2-4Walter Pandiani zette Osasuna al na zeven minuten op voorsprong in Estadio Vicente Calderón. De Uruguayaan kopte vallend een vrije trap van Javad Nekounam binnen. Diego Forlán zorgde na een klein kwartier van buiten het strafschopgebied voor de gelijkmaker, maar kort voor rust zette voormalig NEC'er Krisztián Vadócz Osasuna weer op voorsprong. Vroeg in de tweede helft besliste Pandiani de wedstrijd op aangeven van Jaroslav Plasil. Masoud Shojaei (Osasuna) en Pablo (Atlético) bepaalden de eindstand in het laatste kwart van de wedstrijd op 2-4.

Espanyol-Deportivo La Coruña 3-1De thuisclub nam onder aanvoering van Iván De la Peña voor rust op een 2-0 voorsprong. Na twaalf minuten gaf hij de steekpass waaruit Iván Alonso de score opende en schoot hij uit een kort genomen vrije trap van buiten het strafschopgebied de 2-0 binnen. Lassad Nouioui maakte aan het einde van de eerste helft nog wel de aansluitingstreffer, maar de overwinning kwam voor hekkensluiter Espanyol niet meer in gevaar. Zeker niet toen voormalig Espanyol-speler Alberto Lopo in de blessuretijd met een eigen treffer voor de 3-1 zorgde.

Atlético Madrid blijft zesde en het verschil met nummer vier Villarreal blijft na 29 wedstrijden vijf punten. Osasuna stond enkele weken terug nog laatste, maar klimt nu naar de veertiende plaats. Espanyol blijft laatste ondanks de zege op Deportivo La Coruña, dat achtste staat.