Barcelona nipt langs Valladolid, Villarreal hard onderuit

Samuel Eto'o heeft Barcelona de minimale winst bezorgd bij Real Valladolid. Sevilla won zijn uitduel met Recreativo, terwijl Villarreal met ruime cijfers verloor bij UD Almería.

Real Valladolid-Barcelona 0-1Barcelona won het uitduel met Real Valladolid moeizaam. De bezoekers scoorden slechts eenmaal; topscorer Eto'o nam de treffer voor zijn rekening. In de veertigste minuut rondde hij de een-twee met Xavi af met een prachtige lob over doelman Sergio Asenjo: 0-1. Na rust kreeg Valladolid enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar Barcelona keerde met een overwinning huiswaarts.

Recreativo-Sevilla 0-1Sevilla was bij Recreativo de betere ploeg, maar aan de zijde van de thuiclub stichtte Cristián Maidana veel gevaar. Frédéric Kanouté besliste de wedstrijd uiteindelijk vanuit een strafschop die werd gegeven na een overtreding van Poli op Renato. Sevilla kreeg vervolgens nog veel kansen op de tweede treffer, maar de ploeg uit Andalusië scoorde niet meer.

UD Almería-Villarreal 3-0Al na 35 minuten stond Villarreal met 3-0 achter bij UD Almería. Álvaro Negredo kopte bij de tweede paal een voorzet van Albert Crusat binnen: 1-0. Pablo Piatti scoorde na een steekpass van Negredo, 2-0, en Mané Jiménez klopte Diego López in de verre hoek: 3-0. De wedstrijd was beslist toen Robert Pires na een uur spelen van het veld werd gestuurd.

Barcelona blijft koploper na de uitzege, Real Valladolid behoudt de negende plaats. Sevilla staat na 29 wedstrijden derde, terwijl Recreativo zeventiende blijft. UD Almería stijgt van de veertiende naar de tiende plaats en Villarreal blijft ondanks de nederlaag vierde staan in de Primera División.