Atlético Madrid hard onderuit bij Racing Santander

Racing Santander heeft in eigen huis met grote cijfers gewonnen van Atlético Madrid. Ook Real Mallorca won thuis van Real Valladolid en is daardoor dicht bij handhaving.

Racing Santander-Atlético Madrid 5-1Al na acht minuten opende Cristian de score namens de thuisclub. De centrale verdediger kopte uit een rebound de 1-0 binnen, nadat Nikola Zigic een vrije trap van aanvoerder Pedro Munitis (foto) tegen de lat had gekopt. Bij de tweede treffer van Racing was Munitis opnieuw de aangever. Zijn vrije trap werd door Ezequiel Garay binnengekopt. Mohammed Tchité zorgde voor de 3-0 ruststand door Atlético-doelman Leo Franco door zijn benen te passeren.

Na een overtreding op Sergio Agüero tekende Diego Forlán in de 61ste minuut vanaf de strafschopstip voor de 3-1, maar uitblinker Munitis zorgde nog geen vijf minuten later voor opnieuw drie treffers verschil. De voormalig speler van Real Madrid lobde de bal van buiten het zestienmetergebied over Leo Franco. De Servische spits Zigic bepaalde in de slotfase van de wedstrijd de eindstand op 5-1 in het voordeel van Racing Santander.

Real Mallorca-Real Valladolid 2-0Alhassane Keita was de man van de wedstrijd op Mallorca. De aanvaller uit Guinee, die afgelopen zomer werd overgenomen van FC Zürich, scoorde tweemaal en bezorgde zijn club daardoor een belangrijke overwinning. In de 64ste minuut gleed de invaller zijn eerste treffer binnen na een afgeslagen hoekschop en acht minuten voor tijd besliste hij de wedstrijd.

Atlético Madrid staat na de nederlaag zevende en heeft zes punten achterstand op Valencia, dat de vierde plaats bezet. Racing Santander en Real Mallorca staan nu beide op 39 punten uit 32 wedstrijden en staan respectievelijk tiende en elfde. Real Valladolid blijft negende.