Villa schiet Valencia langs Betis, Málaga wint grimmig duel

Valencia boekte een moeizame overwinning bij Real Betis Sevilla. David Villa schoot zijn club met twee treffers naar de winst. Ook Málaga en Deportivo La Coruña boekten zeges.

Real Betis Sevilla-Valencia 1-2Met zijn 24ste en 25ste competitietreffer van het seizoen schoot David Villa Valencia langs Betis. Van dichtbij maakte Villa op aangeven van Juan Mata het eerste doelpunt. Zijn tweede van de avond scoorde de 27-jarige spits na voorbereidend werk van de Braziliaan Edu. Diens landgenoot Ricardo Oliveira bracht drie minuten voor tijd nog wel de spanning terug, maar de overwinning voor Valencia kwam niet meer in gevaar.

Osasuna-Málaga 2-3Málaga vocht zich bij Osasuna knap terug van een 2-1 achterstand bij rust. De ploeg beëindigde de wedstrijd met tien man, terwijl er aan de kant van de thuisclub liefst drie spelers van het veld werden gestuurd. Salva Ballesta kopte een klein kwartier voor tijd de winnende treffer binnen en kort daarna kreeg hij nog een goede kans de wedstrijd te beslissen. De bal ging echter net over.

Deportivo La Coruña-UD Almería 2-0Deportivo La Coruña is nog kansrijk voor een plaats in het UEFA Cup-toernooi en boekte een eenvoudige overwinning op UD Almería. Joan Verdú opende kort na rust de score door een afvallende bal vanaf twaalf meter hard binnen te schieten. Nouioui Lassad bepaalde de eindstand op 2-0 door Almería-doelman Esteban door de benen te spelen.

Valencia blijft vierde en verkleinde de achterstand op Sevilla tot twee punten. De Andalusiërs hebben nog wel een duel tegoed. Málaga klimt naar de vijfde plaats en Deportivo La Coruña is zesde, al hebben Atlético Madrid en Villarreal een wedstrijd minder gespeeld.