Wonderbaarlijke ontsnapping Real Madrid tegen Getafe

In de aanloop naar El Clásico boekte Real Madrid een 3-2 zege op Getafe, die met het nodige geluk tot stand kwam. Ook zijn er zorgen om Arjen Robben.

Getafe kwam in Santiago Bernabéu tot twee keer toe op voorsprong. Roberto Soldado en Juan Ángel Albín waren de gevierde mannen bij de gasten. Javi Casquero kon rekenen op minder sympathie bij zijn ploeggenoten. De middenvelder dacht in de laatste minuut bij een stand van 2-2 met een Panenka-strafschop Madrid-keeper Iker Casillas te kunnen passeren. De poging van Casquero eindigde in de handen van Casillas.

De misser kwam Getafe duur te staan. Hoewel Real Madrid na de rode kaart voor Pepe met een man minder speelde, voorkwam De Koninklijke in de blessuretijd een gelijkspel. Gonzalo Higuaín (foto), die ook de 1-1 had gemaakt, tekende voor de onverwachte 3-2.

Ondanks de ontsnapping was er ook reden tot zorg voor de aanstaande ontmoeting met Barcelona. Arjen Robben, die in de rust Rafael van der Vaart verving, hield het slechts een ruim kwartier vol. Royston Drenthe kwam in het veld voor de Oranje-international, die kampte met spierproblemen. Klaas-Jan Huntelaar speelde de hele wedstrijd.