Atlético zonder topscorer Falcao hard onderuit in Bilbao

In speelronde 21 won Athletic de Bilbao verrassend met 3-0 van nummer twee Atlético Madrid, dat zonder zijn topscorer Radamel Falcao aantrad in Bilbao. Op het Spaanse Mallorca werd de doelpuntrijke wedstrijd tussen Real Mallorca en Málaga in het voordeel van de bezoekende ploeg beslist.

Atlético zonder topscorer Falcao hard onderuit in Bilbao

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3-0Atlético Madrid heeft zondag drie dure punten laten liggen in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Na Real Zaragoza en Levante (beide wedstrijden met 2-0 gewonnen), hoopte Atlético Madrid de zegereeks voort te zetten in de achtervolging op koploper Barcelona, dat eerder vandaag kinderlijk eenvoudig Osasuna met 5-1 opzij zette.

Atlético-trainer Diego Simeone (foto onder) moest het in Bilbao stellen zonder zijn topscorer Radamel Falcao, die vanwege een hamstringblessure niet in actie kon komen. De aanvaller liep de kwetsuur op in de confrontatie van vorig weekend tegen Levante. Het gemis van El Tigre liet zich merken in het eerste bedrijf in stadion San Mamés. De achtervolger van Barcelona creëerde sporadisch kansen, maar miste duidelijk iemand die de trekker over kon halen. Grootste kans was er voor de Turk Emre Belözoglu, maar die faalde oog in oog met Bilbao-doelman Gorka Iraizoz.

Ook na de rust wist de huidige nummer twee van de Primera División de nodige kansen te creëren, maar niet tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp zag Atleti het dit seizoen teleurstellende Bilbao er met de winst vandoor gaan door treffers van Mikel San José, Markel Susaeta en Óscar De Marcos (foto bovenaan).

Ondanks de nederlaag blijft Atlético Madrid op de tweede plaats staan, met inmiddels elf punten achterstand op koploper Barcelona. Athletic de Bilbao bezet na deze speelronde de twaalfde plaats met 25 punten uit 21 wedstrijden.

Real Mallorca - Málaga 2-3Op Mallorca won Málaga CF zondagavond de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca met 3-2. Namens de bezoekende ploeg maakte Nancho Monreal het derde en beslissende doelpunt.

De Chileense oefenmeester zag zijn ploeg na ruim een kwartier al de marge op twee brengen door doelpunten van Javier Saviola en Isco. Lang hield de 0-2 voorsprong geen stand, want nog binnen het half uur maakte Víctor zijn zevende treffer van dit seizoen en bepaalde daarmee de ruststand op 1-2.

Na de rust werd er nog twee keer gescoord op het Spaanse eiland. Namens de bezoekende ploeg, waar de Argentijn Martín Demichelis de rode kaart kreeg van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo, maakte Monreal de 1-3 en zag even later de Mexicaan Giovani Dos Santos de 2-3 eindstand aantekenen namens Mallorca.

Málaga staat op dit moment op de vierde plaats in de Spaanse Primera División, terwijl Real Mallorca na 21 speelronden de voorlaatste positie inneemt met zeventien punten uit 21 wedstrijden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen