Barça maakt zich op voor Clásico na bekerzege op Málaga

Barcelona heeft zich donderdag ten koste van Málaga geplaatst voor de halve finale van de Copa Del Rey. Doordat de wedstrijd in Barcelona in 2-2, was een overwinning cruciaal. In Málaga was Barça met 2-4 te sterk, waardoor het bovendien als eerste club in Europa de grens van honderd officiële doelpunten overschreed.

Al binnen acht minuten viel het eerste doelpunt in Zuid-Spanje. Na een fraaie aanval kon Pedro (foto) de bal gemakkelijk binnenkoppen: 1-0. Toch had Barcelona na de openingstreffer moeite om de score te verdubbelen. Sterker nog, Málaga kwam op knappe wijze op gelijke hoogte. Een schot in de uiterste hoek van Joaquín betekende de gelijkmaker, waardoor ook de spanning weer volledig terug was in de wedstrijd.

In de tweede helft trok de ploeg van de vanwege zijn ziekte afwezige trainer Tito Vilanova alsnog aan het langste eind. Gerard Piqué gaf zijn mooie week, waarin hij vader is geworden, extra glans door Barcelona op voorsprong te zetten. De Spanjaard zorgde met een simpele intikker voor de 2-1.

Na de 2-1 bleef Barcelona zoeken naar het doelpunt dat de nekslag voor Málaga zou betekenen. In de afronding was de ploeg echter slordig, waardoor Málaga hoopt mocht blijven koesteren op meer.

Twintig minuten later leek de matige afwerking Barça op te breken, toen Roque Santa Cruz vanaf de rand van het zestienmetergebied met succes uithaalde. Via de binnenkant van de paal verdween de bal achter doelman José Pinto.

Barcelona ging na de gelijkmaker direct op zoek naar de voorsprong. Het resulteerde in de verdiende 3-2, die Andrés Iniesta op zijn naam liet zetten. Na een fraaie combinatie door het hart van de Málaga-defensie liet hij Carlos Kameni kansloos met een schuiver.

Vier minuten later gooide Lionel Messi het duel in het slot met een trefzekere kopbal na de zoveelste flitsende Barça-aanval van de avond. De goal van de Argentijn betekende ook direct het honderdste officiële doelpunt van de Catalanen tijdens dit seizoen, waarmee ze PSV (97 goals) voorlopig achter zich laten.

Door de overwinning staat Barcelona volgende week woensdag in de halve finale van de Copa Del Rey tegen over Real Madrid. Pas een maand later staat op 27 februari de return van El Clásico op het programma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.