Atlético strikt Oblak als opvolger Courtois

Reacties

Sloveen Jan Oblak is de nieuwe doelman van Atlético Madrid. De 21-jarige doelman is in de Spaanse hoofdstad de opvolger van Thibaut Courtois, die na een huurperiode van twee jaar terugkeert naar Chelsea.

Atlético strikt Oblak als opvolger Courtois

Atlético en Oblak zijn een zesjarig contract overeengekomen, op voorwaarde dat hij de medische keuring goed doorstaat. 'Jan is een keeper met enorme kwaliteiten, die een fantastische toekomst voor zich heeft. Dat hij voor ons gaat tekenen is fantastisch nieuws', aldus José Luis Pérez Caminero, technisch eindverantwoordelijke van Atlético.

Oblak staat al sinds 2011 onder contract bij Benfica, maar brak pas afgelopen seizoen door bij de Portugese kampioen. In de winterstop verdrong hij Artur uit de basis, waarna hij zestien competitieduels speelde. Ook nam hij deel aan de Europa League-finale, waarin Sevilla te sterk bleek.

De drievoudig Sloveens international werd door Benfica viermaal verhuurd, aan achtereenvolgens Beira Mar, Olhanense, Rio Ave en Uñiao de Leiria. Hij maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Sloveense competitie, namens Olimpija.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.