Atlético rekent tegen Sociedad af met improductiviteit

Atlético Madrid is in eigen huis veel te sterk gebleken voor Real Sociedad. Dankzij een 3-0 zege op de Basken verkleinen de Madrilenen de achterstand op Primera División-koploper Barcelona tot vijf punten.

Na doelpuntloze remises tegen Villarreal en PSV maakte Atlético zaterdag indruk door op bezoek bij stadgenoot Real Madrid te winnen (0-1) en ook dinsdagavond imponeerden Los Colchoneros. Sociedad had namelijk weinig te vertellen in Vicente Calderón, al hielpen de Basken de thuisploeg wel in het zadel. Diego Reyes gleed uit een voorzet van Koke namelijk de bal voorbij zijn keeper Gerónimo Rulli: 1-0.

Scoren vormde de laatste weken toch wel een probleem voor de ploeg van trainer Diego Simeone, die zijn elftal in de voorbije vier wedstrijden slechts twee goals zag maken. Dat de score na rust verder opliep in het voordeel van de thuisploeg zal dan ook bevorderlijk zijn geweest voor de gemoedstoestand van de temperamentvolle Argentijn. Saúl nam de spanning vroeg in de tweede helft al weg door op aangeven van Luciano Vietto raak te schieten met een volley.

De derde goal van Atlético was er een om niet snel te vergeten voor Antoine Griezmann. Hij scoorde namelijk tegen de club waar hij opgroeide. De 24-jarige Fransman speelde 202 wedstrijden voor Sociedad, maar vertrok in de zomer van 2014 voor dertig miljoen euro naar Madrid. Daar is hij na een sterk debuutjaar ook dit seizoen op dreef. Vanaf de strafschopstip maakte hij tegen zijn oude werkgever zijn veertiende competitietreffer van het seizoen, nadat hij de penalty zelf had uitgelokt.

Simeone gunde Griezmann vervolgens rust en bracht Ángel Correa binnen te lijnen. Diego Godín was eerder in de tweede helft al naar de kant gehaald. Atlético, de opponent van PSV in de achtste finale van de Champions League, nam gas terug en Sociedad beperkte de schade. Gescoord werd er niet meer in Madrid. Barcelona ziet Atlético iets terugkomen in de titelstrijd, maar kan donderdag de voorsprong weer vergroten op bezoek bij Rayo Vallecano.