Atlético Madrid verstoort historisch avontuur Hannover

Hannover 96 heeft afscheid moeten nemen van het Europese podium. Ook op Duitse bodem bleek Atlético Madrid in de kwartfinale van de Europa League te sterk voor de ploeg van trainer Mirko Slomka: 1-2.

Na de 2-1 nederlaag in Madrid putte Hannover 96 moed uit de uitstekende cijfers die het dit seizoen kan overleggen met betrekking tot thuiswedstrijden. Op eigen veld verloor het alleen het Duitse bekertoernooi van FSV Mainz 05.

Maar Atlético Madrid bleek ook bij machte in Hannover te winnen. De Spaanse ploeg liet zich na een afwachtende eerste helft na rust meer gelden. Dat resulteerde in de openingstreffer van Adrian na ruim een uur.

Na de gelijkmaker van Mame Biram Diouf in de 81ste minuut mocht Hannover weer hopen. Het was van korte duur. Na voorbereidende werk van Diego maakte Falcao drie minuten voor tijd een einde aan de Spaanse onzekerheid en daarmee aan het historische Europese avontuur van Hannover. Nimmer in de 116-jarige geschiedenis reikten Die Roten tot de kwartfinales. Foto: VI Images