Atlético Madrid rekent pas laat af met derdeklasser

Atlético Madrid heeft L'Hospitalet met moeite opzij gezet in het toernooi om de Spaanse beker. In Hospitalet stelde de Madrileense grootmacht pas laat orde op zaken tegen de derdeklasser: 0-3.

Trainer Diego Simeone trad in de eerste bekerwedstrijd van het tweeluik tegen L'Hospitalet aan met een veredelde B-ploeg zonder spelers als Arda Turan, Mario Mandzukic en Koke. En dat was terug te zien tegen de nummer vijftien van de Spaanse Segunda B.

In de eerste helft was Alessio Cerci een paar keer gevaarlijk, raakte Antoine Griezmann (foto) de lat en werd de treffer van Raúl Jiménez afgekeurd vanwege buitenspel. Atlético Madrid was weliswaar beter, maar kwam pas na 67 minuten op voorsprong. Met een bekeken kopbal zorgde Griezmann voor de bevrijdende treffer. Pas in de slotfase gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Vanaf elf meter zette Gabi de marge op twee, terwijl Cristian Rodríguez in de extra tijd de eindstand bepaalde: 0-3.

Over twee weken wacht de return in Madrid. De ploeg van trainer Diego Simeone zette zodoende een grote stap richting een plaats bij de laatste zestien van het toernooi om de Copa del Rey.