Standaardsituaties helpen Atlético ook langs Deportivo

Atlético Madrid heeft eenvoudig gewonnen van Deportivo la Coruna. Beide doelpunten van Atlético kwamen voort uit standaardsituaties: 2-0. Een kwaliteit die de Spaanse kampioen dit seizoen al veel vaker toonde.

Atlético had in eigen huis geen kind aan Deportivo, dat nauwelijks gevaar kon stichten. Het was voor de thuisploeg slechts wachten op het openingsdoelpunt, dat in de negende minuut nog even uitbleef toen Mario Mandzukic met een kopbal de paal raakte.

Vlak voor rust was het wél raak voor Atlético. Mandzukic kopte goed door na een vrije trap, waardoor het voor Saúl een koud kunstje was om Atlético met zijn hoofd op een 1-0 voorsprong te zetten. Vlak na de hervatting gooide Arda Turan (foto) het duel definitief in het slot. De Turkse middenvelder haalde na een afgeslagen corner doeltreffend uit vanaf de rand van het strafschopgebied.

In het restant van de wedstrijd kwam de zege van Atlético niet meer in gevaar. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Diego Simeone op de tweede plaats in de Primera División, vier punten achter stadgenoot Real.

De statistieken met betrekking tot standaardsituaties van Atlético zijn bijzonder te noemen. Liefst zeventien van de 25 (!) goals kwamen uit een dood spelmoment voort, inclusief penalty's zelfs achttien.