Atlético loopt maar punt in op Barcelona door gelijkspel

Atlético Madrid heeft zondagavond dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij Málaga kwam de ploeg van trainer Diego Simeone niet verder dan een doelpuntloze remise (0-0). Atlético liet hiermee de kans liggen dichter bij Barcelona te komen.

Atlético loopt maar punt in op Barcelona door gelijkspel

De tweede club uit Madrid kreeg tegen Champions League-deelnemer Málaga de kans de afstand terug te brengen naar negen punten. Zaterdag verloor de koploper namelijk van Real Madrid. In Madrid werd het 2-1 in het voordeel van de Koninklijke.

Ondanks het perspectief vooraf liet de bezoekende ploeg niet blijken dat het de spanning in de Primera División terug wilde brengen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini kwam geen moment echt in gevaar tegen de Madrilenen.

Waar men vooraf nog hoopte op een spectaculair duel tussen de nummers twee en vier van Spanje, kon na afloop de conclusie worden getrokken dat het om een teleurstellende wedstrijd ging. Gescoord werd er niet in in Estadio La Rosaleda en dus bleven beide teams steken op 0-0.

Zowel Atlético Madrid als Málaga behoudt ondanks het gelijkspel zijn positie op de ranglijst. Atlético staat tweede met 57 punten uit 26 wedstrijden, op elf punten van koploper Barcelona, terwijl Málaga uit hetzelfde aantal wedstrijden de vierde plaats bezet met 43 punten. Real Sociedad kan de vierde plaats echter overnemen wanneer het later op de avond wint van Real Betis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen