Atlético in Sevilla laat naar ruime overwinning

Sevilla heeft zijn meerdere moeten erkennen in Atlético Madrid, dat pas laat de zege veiligstelde. Valencia bleef steken op een gelijkspel.

Sevilla – Alético Madrid 0-3
Atlético Madrid heeft na de nipte zege op Las Palmas (1-0) ook zijn tweede wedstrijd van het Primera Divisíon-seizoen omgezet in een overwinning. Koke (foto) zette de ploeg van trainer Diego Simeone op het goede spoor bij Europa League-winnaar Sevilla. De aanvaller scoorde tien minuten voor rust uit een bijzondere assist van Antoine Griezmann. De Franse international leek te worden gestuit, maar kreeg al liggend de bal nog bij Koke.

Sevilla probeerde uit alle macht nog minimaal een puntje eruit te slepen. De groeiende druk op het doel van Atlético resulteerde in kansen voor onder anderen Fernando Llorente. De van Juventus overgenomen spits kon zodoende zijn debuut voor de Zuid-Spaanse club niet opluisteren met een doelpunt.

Sterker nog, in het laatste kwartier zorgde Gabi voor een voortijdige beslissing in het voordeel van Atlético. Daarbij had hij het nodige geluk, want zijn afstandsschot werd van richting veranderd door Grzegorz Krychowiak. Jackson Martínez gaf met zijn eerste (fraaie) treffer in Madrileense dienst de zege meer kleur.

Valencia – Deportivo La Coruña 1-1
Valencia en Deportivo La Coruña, beide begonnen met een gelijkspel, wachten ook na de tweede speelronde op hun eerste zege. In Mestalla namen de gasten in de eerste helft nog een voorsprong dankzij Lucas. Maar het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Álvaro Negredo, afgelopen dinsdag nog belangrijk in de succesvolle jacht op een Champions League-ticket in Monaco, tekende op slag van rust voor de 1-1. Het bleek ook het laatste doelpunt in Valencia, waar Antonio Barragán namens de gastheren in de slotfase zijn tweede gele kaart van de avond incasseerde.