Atalanta laat machtig Juventus even wankelen

Juventus heeft zich ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia: 3-2. Paulo Dybala was de uitblinker bij De Oude Dame, die kans houdt om voor het derde seizoen op rij de dubbel te winnen.

Juventus vestigde zondag een record door voor de 26ste thuisoverwinning op rij te boeken in de Serie A. Waar Gonzalo Higuaín bij de 3-0 zege op Bologna nog de grote man was met twee treffers, zat de Argentijn tegen Atalanta op de reservebank. Trainer Massimiliano Allegri koos voor een spitsenduo met Dybala en Mario Mandzukic. Dat bleek een goede zet van de Italiaan.

Het was namelijk Dybala die in de 23ste minuut de score opende op aangeven van de Kroaat. Mandzukic kopte een voorzet van Kwadwo Asamoah terug, waarna Dybala van buiten het strafschopgebied kiezelhard raak volleerde. Twaalf minuten later waren de rollen omgedraaid. De 23-jarige Argentijn bediende Mandzukic met een gevoelvol steekpassje en de Kroaat bleef koel: 2-0.

Twintig minuten voor tijd leken de bezoekers, die woensdag sterkhouder Roberto Gagliardini naar Internazionale zagen vertrekken, het toch nog spannend te maken in Turijn. Abdoulay Konko maakte namelijk met een spectaculaire volley de aansuitingstreffer, maar drie minuten later liepen de illusies van Atalanta alweer een deuk op. Andrea Masiello ging in de fout tegen Stephan Lichtsteiner, waarna Miralem Pjanic vanaf de strafschopstip onverbiddelijk was en de 3-1 maakte.

Het normaal zo onverstoorbare Juventus maakte het ondanks de marge van twee opvallend moeilijk in de slotfase. Konko miste nog een uitgelezen kans op een tweede treffer, maar Emmanuel Latte Lath deed dat niet. De achttienjarige Ivoriaan tikte van dichtbij de 3-2 binnen. Andrea Petagna liet Juventus-doelman Neto in de slotminuut vervolgens nog flink schrikken, maar tot een gelijkmaker kwamen de bezoekers niet.