Juve toont met record thuis onverslaanbaar te zijn

Juventus heeft ook het tiende thuisduel in de Serie A gewonnen. In de eerste competitiewedstrijd van 2017 moest Bologna eraan geloven: 3-0.

De Italiaanse lijstaanvoerder opende al in de zevende minuut de score. Na voorbereidend werk van Miralem Pjanic volleerde Gonzalo Higuaín raak. Doelman Antonio Mirante kreeg zijn handen nog wel tegen de bal, maar kon een treffer niet meer voorkomen.

Vlak voor rust was het Paulo Dybala die de marge verdubbelde. De Argentijn mocht vanaf de penaltystip aanleggen. Even daarvoor had Vassilis Torosidis een overtreding begaan op Stefano Sturaro. Met zijn goal toonde de aanvaller nog maar eens een ware penalty-specialist te zijn. Het was immers zijn elfde penalty ooit in de Serie A en nooit faalde hij.

Juventus besliste het duel tien minuten na rust. Higuaín liet zijn twaalfde competitiegoal optekenen en mocht daar Stephan Lichtsteiner voor bedanken. De rechtsback legde de bal panklaar op het hoofd van de spits, die alleen nog maar hoefde te knikken. Voor Higuaín was het zijn zesde goal in zijn laatste zes wedstrijden. Bij 3-0 bleef het uiteindelijk. Bij Juve ontbrak de zieke Gianluigi Buffon en maakte middenvelder Tomas Rincón zijn debuut.

Door de overwinning verstevigt Juventus de koppositie. Roma, dat een duel meer afwerkte, heeft vier punten achterstand. Napoli heeft al tien verliespunten meer. Met de zege toonde Juve ook nog maar eens in eigen stadion schier onverslaanbaar te zijn. Alle competitieduels werden in eigen huis in een zege omgezet en in de Champions League leverden de drie optredens op eigen terrein vijf punten op. Daardoor is De Oude Dame inmiddels in thuiswedstrijden al 28 officële duels op rij ongeslagen. De Serie A-statistieken zijn nóg fraaier: 26 thuiswedstrijden op rij werden gewonnen. En dat is een record.