Aston Villa verpest Championship-debuut De Wijs

Jordy de Wijs heeft maandag zijn debuut gemaakt in een officiële wedstrijd voor Hull City. De verdediger, die deze zomer overkwam van PSV, verloor met zijn nieuwe werkgever van Aston Villa in de eerste speelronde van het Championship.

Hull City
Hull City
1 - 3
Aston Villa
Aston Villa

Evenals Todd Kane, die voorheen bij NEC en FC Groningen speelde, en voormalig AZ-middenvelder Markus Henriksen (aanvoerder van Hull) stond De Wijs aan de aftrap. Bij Aston Villa waren de ogen gericht op smaakmaker Jack Grealish. Hoewel manager Steve Bruce vooraf toegaf dat Grealish mogelijk niet uit de handen van Tottenham Hotspur te houden is, startte de buitenspeler wel.

Hull begon voortvarend aan de wedstrijd. In de zevende minuut zette Evandro de thuisploeg met een curieus doelpunt op voorsprong. Villa-doelman Jed Steer bokste de bal weg bij een corner en werd tot zijn verrassing verschalkt door een bekeken poging van Evandro, die over alle spelers heen in het doel plofte: 1-0.

Binnen het kwartier kwamen de bezoekers al langszij. Bij een scherpe corner van Grealish had Tommy Elphick de bal voor het inknikken, waardoor de gelijkmaker een feit was. Na rust leken de ploegen aanvankelijk in evenwicht te blijven, maar een moment van onachtzaamheid kostte Hull de kop. Ahmed Elmohamady profiteerde in minuut 70 van een matige uittrap van Hull-doelman David Marshall door tegendraads de 2-1 binnen te schieten.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Alan Hutton gooide de wedstrijd in het slot door op vergelijkbare wijze als Elmohamady te scoren, waarbij dit keer de bal door de benen van De Wijs ging. De overwinning van Villa vormt het sluitstuk van de eerste speelronde op het tweede niveau in Engeland.