Swansea voorkomt valse start in Championship door knappe comeback

Mike van der Hoorn is met Swansea City ontsnapt aan puntenverlies in de eerste speelronde van het Championship. De uit de Premier League gedegradeerde club boog op bezoek bij Sheffield United een achterstand om in een overwinning.

Sheffield United
1 - 2
Swansea City

Eerder op de zaterdag liet het eveneens gedegradeerde West Bromwich Albion zich in eigen huis verrassen door Bolton Wanderers (1-2) en ook Swansea kende geen eenvoudige start van het seizoen. De ploeg van manager Graham Potter, die Van der Hoorn de hele wedstrijd liet spelen, Erwin Mulder op de bank hield en helemaal geen beroep deed op Luciano Narsingh en de geblesseerde Leroy Fer, kwam na ruim een uur op achterstand door een treffer van George Baldock.

Swansea, dat de afgelopen zeven seizoenen op het hoogste niveau speelde, toonde echter veerkracht. Oliver McBurnie maakte in de zeventigste minuut gelijk door een rebound binnen te schieten en vier minuten voor tijd zorgde Yan Dhanda na goed terugleggen door Barry McKay voor 1-2.

Fer en Van der Hoorn
Potter heeft na de wedstrijd bekendgemaakt dat hij voor een Nederlands duo kiest als aanvoerders. De nu nog aan zijn achilles geblesseerde Fer is de eerste captain, terwijl Van der Hoorn fungeert als de nummer twee. 'Ik heb de groep beoordeeld en dit leek mij de juiste keuze. Leroy en Mike hebben het geweldig gedaan sinds ik hier gekomen ben', luidt de uitleg van de nieuwe manager.