Aston Villa stuurt Sherwood de laan uit na valse start

Reacties

Tim Sherwood heeft de rekening gepresenteerd gekregen voor de slechte competitiestart van Aston Villa. De 46-jarige manager is ontslagen. Dat meldt de Engelse club in een statement.

Aston Villa stuurt Sherwood de laan uit na valse start

Sherwood heeft het slechts acht maanden uitgehouden bij Aston Villa, dat hem in februari aanstelde. De voormalig coach van Tottenham Hotspur wendde in zijn eerste maanden in dienst degradatie af en leidde The Villans bovendien naar de finale van het FA Cup-toernooi.

Dit seizoen pakte de club van rechtsback Leandro Bacuna echter slechts vier punten in de eerste tien competitieduels, wat een teleurstellende negentiende plek in de Premier League betekent. Dat leidde dus tot het ontslag van Sherwood, die zaterdag tegen Swansea City (1-2) voor het laatst op de bank zat bij Aston Villa. Assistent Kevin MacDonald neemt voorlopig de honneurs waar.

'Het bestuur heeft de prestaties van het eerste elftal nauwlettend gevolgd en geconcludeerd dat de resultaten simpelweg niet goed genoeg zijn. Een verandering was noodzakelijk', meldt Aston Villa. Behalve Sherwood moeten ook stafleden Ray Wilkins, Mark Robson en Seamus Brady vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.