Aston Villa en Manchester City strijden om Milner

Het rijke Manchester City ziet in Engelse international James Milner een onmisbare schakel op het al druk bevolkte middenveld van The Citizens. Zijn huidige werkgever Aston Villa stelt zich echter keihard op en weigert zich flexibel op te stellen.

Aston Villa en Manchester City strijden om Milner

Toen de onderhandelingen startten hing de club uit Birmingham een prijskaartje om de nek van Milner van 35,7 miljoen euro. Gewend aan onderhandelen bood City 28,5 miljoen euro. Aston Villa houdt echter vast aan de gestelde prijs en was ook niet onder de indruk dat ze Shaun Wright-Phillips er gratis bijkregen.

De 24-jarige middenvelder meldde zich maandag weer bij Aston Villa waar hij met zijn zaakwaarnemer Matthew Buck een gesprek had met voorzitter Paul Faulkner en coach Martin O'Neill. 'Dit gesprek verliep amicaal en daarin is besloten dat Milner dinsdag niet meedoet in het oefenduel met Walsall, maar woensdag wel meereist met de selectie als het een trainingskamp in Portugal heeft en in de Guadiana Cup uitkomt tegen Benfica en Feyenoord', luidt een statement op de site van Aston Villa.

Milner zelf gaf eerder aan een vertrek naar Manchester City zeker te zien zitten. Zeker indachtig de enorme salarissen die betaald worden door de club. Hij weigerde ook een contractverlenging van zijn tot medio 2012 lopende verbintenis bij Aston Villa. In het begin van het seizoen 2008/09 maakte de middenvelder de overstap van Newcastle United en speelde daarna praktisch alles in het team van O'Neill.

De door zijn nimmer aflatende inzet geroemde Milner heeft naast zijn gewenste vertrek tevens aangegeven dat hij geen problemen heeft om zijn contract uit te dienen bij The Villans en er is ook niemand die twijfelt aan de woorden van de op-en-top professional.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen