Assaidi bereikt akkoord met FC Twente

Reacties

Oussama Assaidi heeft een persoonlijk akkoord bereikt met FC Twente. De 28-jarige aanvaller gaat in Enschede zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2018, zo bevestigt hij aan Voetbal International.

Assaidi bereikt akkoord met FC Twente

Assaidi gaf eerder in gesprek al aan open te staan voor een terugkeer op de Nederlandse velden, waar hij eerder namens SC Heerenveen actief was (2009-2012). Via Liverpool en Stoke City kwam de vleugelspeler terecht in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Ahli. In november liet hij zijn contract ontbinden, waardoor hij een transfervrije status had.

Assaidi mikte sindsdien op een nieuw avontuur, bij voorkeur in de Eredivisie. 'De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste', zei Assaidi destijds tegen Voetbal International. Die wens is nu dus uitgekomen met een dienstverband bij FC Twente.

Ook clubs uit de Amerikaanse Major League Soccer en het Engelse Championship toonden de afgelopen periode belangstelling in Assaidi, maar de 28-jarige vleugelaanvaller gaf de voorkeur aan Twente. 'Een fantastische club', meent hij.

Twente staat halverwege het seizoen op een knappe zevende plaats en dat hebben de Tukkers mede te danken aan de sterk presterende voorhoede. Bersant Celina, Enes Ünal en Yaw Yeboah zijn echter allemaal gehuurd van Manchester City en vertrekken dus weer in de zomer. Assaidi zal ook volgend seizoen in Enschede spelen, aangezien hij gaat tekenen tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.