AS Roma profiteert van nederlagen Genoa en Fiorentina

In de strijd om Europees voetbal deed AS Roma goede zaken in de Serie A. Ook Cagliari en Palermo haakten aan.

AS Roma profiteert van nederlagen Genoa en Fiorentina

Udinese-Fiorentina 3-1In de wetenschap dat Genoa zaterdag had verloren, kon Fiorentina in Udine de vierde plaat overnemen. Het liep anders voor Viola. Udinese kwam na tien minuten op een 1-0 voorsprong na een prachtige solo-actie van Gyan Asamoah. Gaetano D’Agostino zorgde met een benutte strafschop voor 2-0. Na de aansluitingstreffer van Dario Dainelli, was het opnieuw D’Agostino die zorgde voor een marge van twee doelpunten verschil: 3-1.

Door het verlies van Fiorentina blijft Genoa vierde in de Serie A. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten.

AS Roma-Lecce 3-2Roma profiteerde van de verliesbeurten van Genoa en Fiorentina, maar De Giallorossi maakten het zichzelf erg moeilijk tegen laagvlieger Lecce. Roma had binnen dertien minuten een 2-0 voorsprong te pakken via goals van Francesco Totti en Matteo Brighi, maar de gasten kwamen verrassend terug tot 2-2.

Met een benutte strafschop stelde Totti toch de Romeinse zege veilig. Roma heeft nu 52 punten. Dat zijn er respectievelijk vijf en drie minder dan Genoa en Fiorentina. Palermo-Bologna 4-1Palermo haalde uit tegen Bologna en is met 49 punten nog in de race voor UEFA Cup-voetbal. De thuisclub werd na zes minuten op weg geholpen door een eigen doelpunt van Manuel Belleri. Bologna kwam de achterstand niet meer te boven. De gasten kregen met 4-1 klop en verloren Sergio Volpi met een rode kaart.

Cagliari- Napoli 2-0Met een vroeg en een laat doelpunt zorgde Cagliari voor de eerste nederlaag van Napoli onder leiding van coach Roberto Donadoni. Na vijf minuten werd het 1-0 na een kopgoal van Jeda. De wedstrijd werd pas beslist in blessuretijd toen Andrea Lazzari er na een counter 2-0 van maakte. Met 48 punten bezet Cagliari de achtste plaats en de Sardijnse club heeft nog kans op Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's