AS Roma evenaart met tweede plaats laagterecord van Zenit

Reacties

Met slechts zes punten uit zes wedstrijden is AS Roma doorgedrongen tot de laatste zestien van de Champions League. Daarmee evenaren de Italianen het laagterecord van Zenit Sint-Petersburg uit 2013.

AS Roma evenaart met tweede plaats laagterecord van Zenit

Slechts één keer eerder was het behalen van zes punten genoeg om de volgende ronde te bereiken. In 2013 hield Zenit FC Porto en Austria Wien (beiden vijf punten) onder zich. Een overwinning en drie remises waren toen voldoende om te overwinteren in de Champions League.

Dat record moeten de Russen nu delen met Roma. Door de remise in eigen huis tegen BATE Borisov van dinsdag (0-0) eindigden de Italianen op zes punten in Groep E, evenveel als Bayer Leverkusen. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van de Romeinen is, mogen zij als nummer twee van de poule door, samen met Barcelona (veertien punten).

Net als Roma en Leverkusen zijn ook Sevilla en Valencia op zes punten geëindigd. Beide Spaanse clubs stromen hierdoor, net als de Duitsers, als nummer drie van hun groep door naar de Europa League. FC Porto (tien), Olympiakos Piraeus (negen) en Manchester United (acht) verzamelden allen meer punten dan de Italianen, maar zijn niet door naar de knock-outfase van het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.