AS Roma een roofdier zonder tanden

Reacties

Na het zevende gelijkspel in zes weken is het crisis bij AS Roma. Het duel met Feyenoord van donderdag is van allesbepalend belang voor de Romeinen.

AS Roma een roofdier zonder tanden

Rudi Garcia is niet het type trainer dat snel van slag raakt. Zondagmiddag even voor vijf uur was de oefenmeester van Roma echter ten einde raad. Voor de zoveelste keer had hij zijn ploeg zien domineren. Voor de zoveelste keer had zijn elftal voldoende kansen gekregen om met een ruime marge te winnen. En voor de zevende keer in zes weken was Roma niet verder gekomen dan een gelijkspel. Deze keer tegen Hellas Verona: 1-1. En dus is het nu, na weken van ontevreden gemor, écht paniek in de Eeuwige Stad.

De titel is uit beeld, de club ligt uit het bekertoernooi en tot overmaat van ramp komt nummer drie Napoli in rap tempo dichterbij. Het seizoen 2014/15 had voor i Lupi (de wolven) het jaar moeten worden waarin het gat met Juventus definitief gedicht werd. Die droom is echter verzonken in een moeras van remises.

Radja Nainggolan en Seydou Doumbia zien de slechte resultaten van AS Roma met lede ogen aan.
Radja Nainggolan en Seydou Doumbia zien de slechte resultaten van AS Roma met lede ogen aan.

De return tegen Feyenoord, dat donderdag met 1-1 gelijkspeelde in Stadio Olimpico, is daarmee allesbepalend geworden. De Europa League werd door Roma aanvankelijk gezien als vervelende verplichting en hinderlijke onderbreking van de competitie. Inmiddels is alles anders. De Europa League is van troostprijs uitgegroeid tot de enige manier waarop Roma nog wat van het seizoen kan maken én het gezicht van Garcia kan redden.

Garcia ligt bij supporters en in de kranten onder vuur. Door de klinische tactieken van de Fransman zouden de spelers van Roma in een keurslijf zitten. 'Of de spelers nog in mijn visie geloven? Dat moet je hen vragen', sprak de aangeslagen Garcia na het duel met Verona. De reactie van Francesco Totti op zijn wissel sprak echter boekdelen. De lichaamshouding van het clubicoon is de barometer van AS Roma.

Roma is als een roofdier dat zijn tanden kwijt is. De greep is er nog, maar de beet is niet meer dodelijk. Het is een wankele uitgangspositie met een bezoek aan De Kuip in het vooruitzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.