Feyenoord-opponent Roma laat weer na zichzelf te belonen

Ook drie dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord trapte AS Roma weer in dezelfde val. Trainer Rudi Garcia zag dat zijn spelers tegen Hellas Verona opnieuw nalieten het goede spel uit de eerste helft te belonen en zag de energie na rust langzaam uit zijn ploeg vloeien.

Donderdag gebeurde in de eerste van twee Europa League-confrontaties exact hetzelfde. Roma kreeg genoeg kansen om meer dan één treffer te maken, maar deed dat niet. Het gevolg was dat de Giallorossi net als zo vaak in de Serie A ook tegen de Rotterdammers gelijkspeelden (1-1) en in de return van komende donderdag in De Kuip voor een lastig karwei staan.

'Het zit ons momenteel niet mee', constateerde Garcia (foto) na afloop. 'We speelden goed in de eerste helft, het was eigenlijk niet te geloven dat we met 1-1 de kleedkamers ingingen. Zij scoorden uit een halve kans. Maar we hebben laten zien dat we het elke tegenstander lastig kunnen maken als we, zoals in de eerste helft, de bal in hoog tempo rond laten gaan.'

Na rust stond er in Verona plotseling een heel ander Roma op het veld. 'We waren veel te haastig en maakten veel meer fouten. Dat we in de laatste vijftien minuten vermoeid raakten vind ik normaal. We speelden drie dagen terug nog een wedstrijd. Maar we zullen een oplossing moeten vinden voor onze wisselvalligheid. We slagen er maar niet in om in negentig minuten lang in hetzelfde tempo te spelen.'

Roma zag door het gelijkspel de achterstand op Juventus groeien tot negen punten, en kan zich daarom meer en meer gaan richten op de Europa League. Overigens nam Garcia het duel met Hellas uiterst serieus. Daniele De Rossi was de enige opvallende bankzitter. Wel viel Alessandro Florenzi, tegen Feyenoord nog invaller, uit met een enkelblessure.