AS Monaco teruggezet naar tweede divisie

AS Monaco is teruggezet naar de Franse tweede divisie. De licentiecommissie van de voetbalbond besloot de Monegasken reglementair te laten degraderen omdat de club niet meer aan zijn financiële verplichtingen zou kunnen voldoen. Monaco gaat in beroep.

AS Monaco teruggezet naar tweede divisie

De club heeft officieel een schuldenlast van circa 53 miljoen euro, alhoewel deze volgens sommige media tussen de 80 tot zelfs 100 miljoen zou bedragen. Voor 21 mei had AS Monaco de licentiecommisie moeten overtuigen met een sluitende begroting, maar de club zou volgens L'Equipe niet eens een financiële paragraaf hebben toegevoegd aan de ingeleverde papieren.

De officiële degradatie komt niet onverwacht. Vorige week kwam Prins Albert nog in het nieuws omdat hij de club wilde redden. Maar blijkbaar is het ook hem vooralsnog niet gelukt sponsors te strikken.

De reglementaire degradatie volgt na een sportief gezien zeer geslaagd seizoen. Monaco speelde lange tijd mee om de titel, eindigde als tweede achter kampioen Olympique Lyon en kwalificeerde zich zodoende voor de Champions League.

Mocht het beroep van Monaco niets uithalen, dan profiteert Le Havre. Deze ploeg degradeerde afgelopen weekeinde, maar ziet de Monegasken zijn plaats in de tweede divisie innemen.

Bekijk hier al onze video's