AS Monaco spoelt Champions League-kater weg

AS Nancy heeft zich een welkome tegenstander getoond voor koploper AS Monaco, dat met een 0-3 zege vertrouwen opdeed voor het gewenste wonder in de Champions League.

Na de thuisnederlaag in de Champions League tegen Juventus zocht en vond AS Monaco in AS Nancy een fijne tegenstander om het geschonden vertrouwen weer op te krikken. De formatie van Leonardo Jardim had in de eerste helft het karwei geklaard.

Al vroeg in de wedstrijd werd AS Monaco de voorsprong in de schoot geworpen. Een voorzet van Valère Germain – de vervanger van de gespaarde Kylian Mbappé - werd door Tobias Badila van richting veranderd. Voor keeper Guy Roland Ndy Assembé was er geen redden meer aan.

Vijf minuten voor rust verdubbelde Bernardo Silva de marge door met het hoofd een prima aanval af te ronden. Daarmee was het verzet van Nancy gebroken. De nummer voorlaatst kon het duel niet meer spannend maken, zodat Monaco met een gerust hart kan gaan toewerken naar de return tegen Juventus van dinsdag. Dat werd onderstreept in de slotfase met de 0-3 van Thomas Lemar.

Met de negende zege op rij in de Ligue 1 herstelde AS Monaco de voorsprong op achtervolger Paris Saint-Germain, dat eerder op de dag SC Bastia in Parc des Princes klop gaf. Met een wedstrijd minder gespeeld is de marge drie punten.

Lille – FC Metz 0-2
Na ruim een uur maakte Ricardo Kishna plaats voor Anwar El Ghazi. De wissel van trainer Franck Passi was een poging om het tij nog te keren in de thuiswedstrijd tegen FC Metz. Lille keek namelijk op eigen veld tegen een 0-2 achterstand aan door goals van Georges Mandjeck en Renaud Cohade. Maar het verse bloed bood geen soelaas voor de thuisploeg, die door het resultaat een pas op de plaats moet maken.