PSG pakt draad weer op na onsportieve goal Verratti

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Bastia hersteld van de gevoelige nederlaag in de topper tegen Olympique Nice: 5-0. Marco Verratti vestigde de aandacht op zich met een omstreden doelpunt.

Een week na de eerste competitienederlaag van 2017 in Nice (3-1) lag PSG halverwege al op koers van de overwinning. Lucas Moura opende in de 32ste minuut de score. Drie minuten later scoorde Marco Verratti op even fraaie als omstreden wijze. Terwijl Bastia-doelman Jean-Louis Leca zich nog bekommerde om de geblesseerde PSG-middenvelder Blaise Matuidi, schoot de Italiaan de bal van grote afstand in het doel.

Onsportief of niet, PSG beleefde tegen de hekkensluiter een zorgeloze avond. Het was Edinson Cavani die de score in de slotfase verder opvoerde. Nadat een prachtige goal van de spits in de zeventigste minuut nog was afgekeurd, scoorde de Uruguayaan vijf minuten later wel op aangeven van invaller Gonçalo Guedes en in de 88ste minuut nogmaals. Uit een strafschop had Cavani nog verzuimd zijn 47ste van het seizoen te maken, maar Marquinhos benutte de rebound wel.

Door de negende zege in de laatste tien competitieduels staat PSG qua puntenaantal in ieder geval weer even op gelijke hoogte met AS Monaco, maar de koploper van de Ligue 1 heeft nog twee wedstrijden tegoed. Om 20.00 uur speelt de halvefinalist van de Champions League tegen AS Nancy. De nummer negentien van Frankrijk weet Bastia na 35 duels nog altijd onder zich. De hekkensluiter is twee punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats.