Juve temt aanvalsmachine Monaco dankzij dodelijke Higuaín

Reacties

Juventus heeft woensdagavond een gigantische stap gezet richting de finale van de Champions League. Met dank aan een dodelijke Gonzalo Higuaín werd AS Monaco met 0-2 verslagen.

Juve temt aanvalsmachine Monaco dankzij dodelijke Higuaín

AS Monaco krijgt dit seizoen niets dan lof voor het zeer aanvallende voetbal dat de ploeg speelt. Ook tegen Juventus maakten de Monegasken een goede indruk, maar ook werd duidelijk dat zij tegen de zeer ervaren defensie van de Italiaanse grootmacht niet opgewassen waren.

Juventus, dat de wedstrijd begon met 531 Champions League-minuten zonder tegengoal, begon met drie centrale verdedigers om sensatie Kylian Mbappé en goalgetter Radamel Falcao te bestrijden. De Italianen kwamen sterk uit de startblokken en kregen via Higuaín al snel een goede kans, maar de Argentijnse international had zijn vizier nog niet direct op scherp staan.

Hoe anders was dan in de 29ste minuut. Waar Kylian Mbappé aan de andere kant tot twee keer toe op doelman Gianluigi Buffon stuitte en Radamel Falcao eenmaal hetzelfde overkwam, toonde Higuaín zich dodelijk. Na een wonderschone hakbal van Dani Alves schoot de spits de 0-1 tegen de touwen.

Ook na de Juventus-goal bleef Monaco volop de aanval zoeken. Tiemoué Bakayoko en Falcao kregen kansen, maar steeds stond Buffon of één van de drie ervaren verdedigers - Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli - in de weg. Juventus loerde ondertussen op een foutje en kreeg in de 54ste minuut een levensgrote kans toen Claudio Marchisio alleen voor Danijel Subasic opdook. De doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Het bleek uitstel van executie. Nadat Mbappé er aan de ene kant wederom niet in slaagde Buffon te passeren, was het aan de andere kant wel raak. Een sublieme voorzet van Dani Alves vloog over de gehele Monaco-defensie heen en kwam tot bij Higuaín, die wederom geen fout maakte: 0-2.

Het bleek de genadekla voor Monaco, dat er in het laatste half uur niet meer in slaagde om het de ervaren rotten van De Oude Dame nog echt lastig te maken. De grootste mogelijkheid was er voor invaller Valère Germain, maar zijn kopbal was een prooi voor de onpasseerbare Buffon. Daardoor heeft Juventus zich een ideale uitgangspositie verschaft voor de return van volgende week dinsdag in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.