Arsenal vreest weer voor lange absentie Oxlade-Chamberlain

Reacties

Alex Oxlade-Chamberlain heeft aan de botsing met Javier Mascherano in het Champions League-duel met Barcelona dinsdag een kruisbandblessure overgehouden. Arsenal vreest de aanvaller opnieuw een tijd te moeten missen.

Arsenal vreest weer voor lange absentie Oxlade-Chamberlain

Engelse media melden zelfs dat de 22-jarige Engelsman er drie maanden uit zal liggen.

Een nieuwe kwetsuur zou de zoveelste flinke blessure zijn voor de buitenspeler, die in 2011 op zeventienjarige leeftijd voor ruim zeventien miljoen euro overkwam van Southampton. Sinds die tijd werd Chamberlain geveld door onder meer blessures aan zijn heup, knie, lies en dijbeen. De talentvolle aanvaller wist daardoor nooit voor een langere periode een basisplaats bij The Gunners te veroveren, maar speelde desondanks 22 interlands voor het Engelse nationale elftal. Door blessures miste hij echter het WK van 2014.

In het achtste finaleduel met Barcelona (0-2) kreeg Chamberlain weer de kans van Arsène Wenger. Aan het einde van de eerste helft brak hij door en speelde hij de bal op volle snelheid iets te ver voor zich uit. Mascherano zag kans ertussen te komen en botste vervolgens vol op de Engelsman. Die probeerde het nog even, maar moest zich vijf minuten na rust laten vervangen.

Bij een eventuele langdurige afwezigheid zou Chamberlain behalve een groot deel van de titelrace met Arsenal onder anderen het oefenduel van Engeland met het Nederlands elftal op 29 maart missen. Ook het EK in Frankrijk zou in gevaar komen voor de vleugelaanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.