Wenger wijt aanhoudend blessureleed Wilshere aan pech

Reacties

Arsène Wenger denkt niet dat de nieuwe blessure van Jack Wilshere te maken heeft met zijn trainingsmethodes. De Arsenal-manager spreekt van 'pure pech'.

Wenger wijt aanhoudend blessureleed Wilshere aan pech

Door een enkelblessure mist Wilshere de eerste weken van het nieuwe seizoen. Dat is geen incident, want sinds zijn debuut voor Arsenal in 2008 wordt Wilshere gekweld door blessureleed. Exclusief zijn huidige kwetsuur stond de linkspoot door verschillende blessures al 687 (!) dagen aan de kant. Hij miste hierdoor reeds 116 wedstrijden van The Gunners.

Niet alleen Wilshere, maar ook Aaron Ramsey, Alex-Oxlade Chamberlain en Theo Walcott zijn om de haverklap geblesseerd bij Arsenal. Conditietrainer Raymond Verheijen wees de 'amateuristische trainingsmethodes' van Wenger al enkele keren als oorzaak aan, maar de Fransman wil daar zelf niets van weten. 'Dit is gewoon pure pech, een ongeluk. Wilshere is terneergeslagen, maar hij gaat goed met de tegenslag om.'

Wenger benadrukte daarnaast dat hij zich focust op een sterke start van het nieuwe seizoen, om zo kans te maken op de eerste landstitel sinds 2004. 'We hebben de ingrediënten in huis om in die opdracht te slagen, maar het is een begin vol gevaren met onder meer twee derby's.'

Arsenal, dat in de strijd om de Community Shield met 1-0 te sterk was voor kampioen Chelsea, opent zondag het Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen West Ham United. In augustus volgen daarna nog wedstrijden tegen Crystal Palace (uit), Liverpool (thuis) en Newcastle United (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.