Arsenal ontsnapt tegen strijdlustig Hull City

Arsenal heeft de derde plaats in de Premier League weer overgenomen van Aston Villa. The Gunners versloegen Hull City met 3-0, maar de overwinning kwam niet zo eenvoudig tot stand als de uitslag doet vermoeden.

Hull City maakte er een stevig potje voetbal van in het Emirates Stadium. De gasten, met George Boateng in de basis, schuwden de fysieke duels niet en daar had Arsenal moeite mee. Op slag van rust brak Denílson (foto boven) de ban. De Braziliaan schoot prachtig een vrije trap achter de kansloze doelman Boaz Myhill.

Hull City legde zich na de 1-0 nog niet neer bij een nederlaag. In de 56ste minuut kreeg Geovanni de uitgelezen kans om gelijk te maken, maar zijn strafschop werd gekeerd door doelman Manuel Almunia. Een minuut later was het 2-0. Eduardo da Silva scoorde in de eerste de beste tegenstoot van Arsenal.

Abou Diaby gaf de zege extra cachet door er 3-0 van te maken. The Gunners hebben nu 35 punten uit zeventien wedstrijden, vijf minder dan koploper Chelsea. Hull City, waar Jan Vennegoor of Hesselink negentig minuten op de bank bleef, staat met zeventien punten uit achttien duels op de zestiende plaats.