Fulham profiteert optimaal tegen gehavend Man Utd

Een gehavend Manchester United kreeg een pak slaag op bezoek bij Fulham. Aston Villa en Tottenham Hotspur behielden hun hoge klassering. Manchester City verspeelde twee keer een voorsprong, maar won wél van Sunderland.

Fulham-Manchester United 3-0Manager Alex Ferguson beschikte bij Manchester United met Patrice Evra slechts over één fitte verdediger die normaal gesproken basisspeler is. De defensie werd verder gevormd door doelman Tomasz Kuszczak, de jonge Belgische verdediger Ritchie De Laet en de middenvelders Michael Carrick en Darren Flechtcher. Met die gelegenheidsachterhoede was de nummer twee van de Premier League geen partij voor Fulham, dat door de zege klom naar de negen de plaats.

Danny Murphy zorgde in de 22ste minuut voor 1-0. De middenvelder profiteerde van balverlies van Paul Scholes en hij had daarnaast geluk dat doelman Kuszczak niet adequaat reageerde op zijn schot. Vlak na rust knalde Bobby Zamora de 2-0 binnen en was de wedstrijd gespeeld. De sterk spelende Zamora fungeerde als aangever bij de 3-0 van Damien Duff.

Aston Villa-Stoke City 1-0Aston Villa speelde absoluut niet goed tegen Stoke City, maar de ploeg van coach Martin O’Neill legde wel beslag op drie punten. John Carew kopte in de 61ste minuut raak na een voorzet van Ashley Young. Villa klimt door de zege naar de derde plaats met een achterstand van vijf punten op koploper Chelsea, dat wel een wedstrijd minder speelde.

Blackburn Rover-Tottenham Hotspur 0-2Ook Tottenham Hotspur doet dit seizoen een serieuze aanval op een klassering in de topvier. Op bezoek bij Blackburn Rovers hadden The Spurs wel veel geluk. Benni McCarthy raakte met een richting veranderde vrije trap de lat en de Zuid-Afrikaan liet daarnaast nog een levensgrote kans onbenut. Doelman Heurelho Gomes duwde de inzet van McCarthy tegen de paal. The Spurs gingen er daardoor met de zege vandoor. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Peter Crouch de 1-0 binnen en in de tweede helft besliste de lange spits de wedstrijd door na een counter zijn tweede doelpunt te laten aantekenen.

Manchester City-Sunderland 4-3Een knotsgekke wedstrijd in het City of Manchester Stadium. Roque Santa Cruz en Carlos Tévez bezorgden de thuisclub al binnen twaalf minuten spelen een 2-0 voorsprong. Sunderland sloeg razendsnel terug via John Mensah en Jason Henderson. Daarmee was de koek nog niet op in de eerste helft. Craig Bellamy herstelde de voorsprong voor City door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten: 3-2.

Sunderland toonde in de tweede helft andermaal veerkracht. Invaller Kenwyne Jones won een duel met Vincent Kompany en kopte de 3-3 binnen. Het laatste woord was in de 69ste minuut aan Santa Cruz. De Paraguayaan kon simpel scoren na afleggen van Gareth Barry. City slaagde er daarna wél in de voorsprong vast te houden.