Liverpool slaat nieuwe flater op bezoek in Portsmouth

Liverpool leed op bezoek bij Portsmouth alweer zijn zevende nederlaag van dit seizoen in de Premier League. Javier Mascherano benadeelde zijn ploeg met een rode kaart, waardoor Portsmouth de wedstrijd vrij eenvoudig met 2-0 kon winnen.

Dat Liverpool dit seizoen zeer matig presteert was al duidelijk, maar zelfs tegen de hekkensluiter van de Premier League kon de formatie van manager Rafael Benítez niet winnen. The Reds, met Dirk Kuijt in de basis, speelden zeer matig en creëerden nauwelijks kansen.

Portsmouth is bepaald geen grootse ploeg, maar met inzet en strijdlust legde de thuisclub een redelijke wedstrijd op de mat. In de 33ste minuut knalde Nadir Belhadj Pompey naar een 1-0 voorsprong. De defensie van Liverpool kreeg de bal niet weg en de Algerijn verschalkte doelman José Manuel Reina met een hard schot in de korte hoek.

Voor Liverpool werden de zorgen groter toen Mascherano vlak voor het rustsignaal van het veld werd gestuurd. De Argentijnse middenvelder kreeg een terechte rode kaart na een tackle op de benen van Tal Ben Haim. Mascherano had geen enkele intentie de bal te spelen. Ook Fernando Torres solliciteerde naar een rode kaart, maar de Spaanse spits had geluk dat hij slechts met geel op zak van het veld stapte.

Dat Liverpool in de tweede helft kans maakte op ten minste een gelijkspel, hadden de gasten te danken aan slordig spel van Portsmouth. De degradatiekandidaat besliste de wedstrijd pas in de 82ste minuut toen Frédéric Piquionne er op fraaie wijze 2-0 van maakte.

Voor Liverpool raakt de topvier in de Premier League verder buiten zicht. De achterstand op Aston Villa bedraagt vijf punten en kan oplopen tot acht punten. Portsmouth is ondanks de zege nog steeds hekkensluiter, maar heeft nu wel evenveel punten als West Han United.