Arsenal lijkt na stunt Monaco kwartfinale weer mis te lopen

Reacties

Voor de vijfde keer op rij lijkt de zo begeerde plek in de kwartfinale van de Champions League voorbij te gaan aan Arsenal. AS Monaco maakte de eerder dit seizoen gevestigde reputatie meer dan waar door in Londen de eerste confrontatie van de achtste finale te winnen: 1-3.

Arsenal lijkt na stunt Monaco kwartfinale weer mis te lopen

Arsenal strandde de afgelopen vier seizoenen door toedoen van Bayern München (2x), Barcelona en AC Milan altijd bij de laatste zestien. Daar moest deze jaargang verandering in komen. The Gunners zijn in de Premier League bezig aan een opmars en staan nu op derde plaats. Bovendien leverde de loting met Monaco, de oude club van manager Arsène Wenger, voor de verandering eens géén opponent van naam op.

De waarschuwingen van Wenger, die de kansen op fiftyfifty schatte, bleken echter terecht. Monaco bewees in het Emirates Stadium dat het bizar lage aantal tegengoals (één) in de poulefase allerminst was gebaseerd op toeval. Ondanks de afwezigheid van dragende spelers als Ricardo Carvalho en Jérémy Toulalan stond de defensie van de Monegasken als een huis. En, zoals al vaker dit seizoen, gold dat niet bepaald voor de verdediging van Arsenal.

Geoffrey Kondogbia leidde de verrassende zege van AS Monaco door de bal via Per Mertesacker achter David Ospina te kegelen.
Geoffrey Kondogbia leidde de verrassende zege van AS Monaco door de bal via Per Mertesacker achter David Ospina te kegelen.

De ploeg van Wenger hield in de zes groepswedstrijden slechts één keer de nul en incasseerde liefst acht doelpunten. Daar kwamen er woensdagavond drie bij omdat Monaco in de tegenstoot enkele keren genadeloos toesloeg. Het van richting veranderde afstandsschot van Geoffrey Kondogbia kwam al hard aan bij de thuisploeg, maar de 0-2 van Dimitar Berbatov (op hoofdfoto links) was pas echt een mokerslag. Na een perfect uitgespeelde counter bleef de 34-jarige Bulgaar ijskoud oog in oog met doelman David Ospina.

Die treffer kwam zó hard aan omdat Arsenal na een inspiratieloos optreden in de eerste helft eindelijk wat vuur in het spel had gelegd in de openingsfase van de tweede helft. Ook na de goal van Berbatov in de 53ste minuut bleven de Londenaren de aanval wel zoeken, maar tot een echte belegering van het doel van Danijel Subasic leidde dat niet. De Kroatische doelman, die Maarten Stekelenburg op de bank houdt, hoefde tot de 57ste minuut zelfs geen enkele keer in actie te komen.

Arsène Wenger lijkt ook in een dubbele confrontatie met zijn oude club AS Monaco genoegen te moeten nemen met uitschakeling in de achtste finale.
Arsène Wenger lijkt ook in een dubbele confrontatie met zijn oude club AS Monaco genoegen te moeten nemen met uitschakeling in de achtste finale.

Dat Olivier Giroud vlak na die save op een schot van Alexis Sánchez met zijn zwakkere rechterbeen van dichtbij hoog over schoot stond symbool voor de machteloosheid van Arsenal. Giroud had eerder ook al een paar goede mogelijkheden laten liggen en moest vlak na zijn grootste misser plaatsmaken voor Theo Walcott.

Juist toen de hoop op een treffer al leek vervlogen schoot een andere invaller, Alex Oxlade-Chamberlain, raak van net buiten het strafschopgebiedgebied. Arsenal trok daarop nog één keer alles uit de kast om de inhaalrace te voltooien, maar trapte daardoor opnieuw in de Monegaskische val. Yannick Ferreira-Carrasco, de vervanger van Berbatov, mikte de bal drie minuten na de 1-2 vanuit een lastige hoek knap in de verre hoek. Daardoor lijkt de kwartfinale opnieuw een brug te ver voor Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.