Arsenal legt zich niet zomaar neer bij Duits onderzoek

Reacties

Arsenal gaat de knieblessure van Mesut Özil nader onderzoeken. De club wil nog geen uitsluitsel geven over hoelang de spelmaker niet inzetbaar is.

Arsenal legt zich niet zomaar neer bij Duits onderzoek

De 25-jarige Özil meldde zich dinsdag in het trainingskamp van de Duitse nationale ploeg met knieklachten. Een scan wees vervolgens uit dat de buitenband van zijn linkerknie beschadiging heeft opgelopen. De Duitse bond maakte daarop bekend dat Özil tussen de tien en twaalf weken niet inzetbaar is.

Arsenal laat op de eigen website nu echter weten: 'Mesut Özil keert terug van zijn internationale verplichtingen. De club gaat zijn blessure verder onderzoeken, maar het is te vroeg om te zeggen hoe lang hij niet inzetbaar is.'

Hoe dan ook voegt Özil zich bij de toch al aanzienlijke lijst blessuregevallen bij zijn werkgever. Arsenal-manager Arsène Wenger kan de komende tijd namelijk ook nog niet beschikken over Theo Walcott, Mikel Arteta, Mathieu Debuchy, Aaron Ramsey, Yaya Sanogo en Serge Gnabry.

Als zijn kwetsuur inderdaad zo erg blijkt als de Duitse bond denkt, mist Özil sowieso de EK-kwalificatieduels van de wereldkampioen met Polen (aanstaande zaterdag), Ierland (aanstaande dinsdag) en Gibraltar (14 november). Ook de oefeninterland tegen ex-wereldkampioen Spanje (18 november) gaat dan aan Özil voorbij, net als minimaal negen competitieduels en de resterende vier groepswedstrijden in de Champions League met Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.