'Arsenal is Oxlade-Chamberlain maand kwijt'

Reacties

Arsenal zal Alex Oxlade-Chamberlain hoogstwaarschijnlijk vier weken moeten missen. De aanvallende middenvelder moest in het met 2-1 gewonnen FA Cup-duel van maandagavond met Manchester United het strijdtoneel verlaten met een hamstringblessure, die hem volgens Engelse media vier weken aan de kant houdt.

'Arsenal is Oxlade-Chamberlain maand kwijt'

Door zijn blessure kan de aanvallende middenvelder zeker niet in actie komen in de returnwedstrijd van Arsenal in de Champions League tegen AS Monaco van volgende week dinsdag (heenwedstrijd 1-3). Oxlade-Chamberlain maakte de enige goal voor de club uit Londen in het heenduel.

Het is onzeker of Oxlade-Chamberlain de topper in de Premier League tegen Liverpool zal gaan halen (4 april). Zo goed als zeker is wel dat hij de duels met West Ham United (14 maart) en Newcastle United (21 maart) zal missen. Arsenal staat momenteel derde in de Premier League en staat vier punten achter op nummer twee Manchester City. Manchester United volgt een punt achter Arsenal en is met de Londenaren in een felle strijd verwikkeld om een topdrie-klassering, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League.

Behalve duels met Arsenal zal de aanvallende middenvelder ook niet beschikbaar zijn voor de nationale ploeg van Engeland. Hij mist de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen (27 maart) en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië (30 maart).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.