Arsenal helpt Van Gaal een handje met remise bij Man City

Arsenal heeft de aanval van Manchester City op de derde plaats afgeslagen. De Londenaren kwamen in de uitwedstrijd twee keer terug van een achterstand en blijven dankzij het 2-2 gelijkspel derde in de Premier League.

Beide ploegen mikten voorafgaand aan het seizoen op de titel, maar hebben hun pijlen nu noodgedwongen gericht op plaatsing voor de Champions League. Het Manchester United van manager Louis van Gaal hijgt namelijk in de nek.  City startte voortvarend en kwam in de achtste minuut al op voorsprong dankzij Sergio Agüero, die met links raak schoot in de korte hoek. Lang konden The Citizens niet genieten van die voorsprong, want Arsenal kwam via Olivier Giroud direct met een antwoord. De Fransman kopte volledig vrijstaand raak uit een hoekschop van Mohamed Elneny.

City toonde veerkracht een halve week na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Wat Kevin De Bruyne niet lukte in Santiago Bernabéu, deed de Belgische sterspeler tegen Arsenal wel. De Rode Duivel scoorde door vanaf de linkerkant naar binnen te dribbelen en doelman Petr Cech vanaf twintig meter te kloppen met een schuiver in de korte hoek.

Weer rechtte de ploeg van de onder vuur liggende manager Arsène Wenger de rug. Na een fraaie combinatie met Giroud zorgde Alexis Sánchez namelijk voor de 2-2. Door het gelijkspel groeit de voorsprong van nummer vijf Arsenal op Manchester United tot vijf punten. The Mancunians hebben een wedstrijd minder gespeeld en kunnen de vierde plaats dinsdag al van stadgenoot City overnemen met een zege bij West Ham United.

Liverpool - Watford 2-0
Liverpool bereikte donderdag de Europa League-finale en maakt ook nog alle kans om ook volgend seizoen in dat toernooi uit te komen, want na een eenvoudige thuiszege op Watford kan de ploeg van manager Jürgen Klopp nog zesde worden in de Premier League. Tien minuten voor rust kwam Liverpool op voorsprong door een treffer van Joe Allen, die binnengleed op aangeven van Christian Benteke. Watford, waar Steven Berghuis en Nordin Amrabat invaller waren en Nathan Aké op de bank bleef, hield het lang spannend, maar een kwartier voor tijd besliste Roberto Firmino de wedstrijd met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Door de overwinning heeft Liverpool nu 58 punten uit 36 wedstrijden. Southampton bezet met twee punten voorsprong de zesde plaats, maar speelde een wedstrijd meer. Tussenin staat West Ham United met 59 punten na 36 duels.