Armenteros bedankt Vermeij: 'Geen idee hoe ik scoorde'

Samuel Armenteros draaide zaterdag namens Heracles Almelo een achterstand om in een winst op Go Ahead Eagles (2-1). Er waren na afloop ook credits voor collega-spits Vincent Vermeij.

'Hij bracht een bepaalde energie in het veld', zei Armenteros bij FOX Sports over Vermeij, die na 66 minuten Thomas Bruns afloste. Hij zorgde bij de 1-1 van Armenteros voor de assist. De Zweed werkte de bal knap in het doel. 'Ik heb geen idee meer hoe ik scoorde. Ik dacht er niet bij na.'

Heracles won dankzij twee goals van Armenteros met 2-1, maar kwam in de eerste helft na een counter op achterstand door Jarchinio Antonia. 'Het was lastig', vervolgde Armenteros. 'Eigenlijk deden we alles goed, behalve voor het doel komen en gevaarlijk zijn. Zij counterden, kwamen op voorsprong en maakten het ons moeilijk om te voetballen. In de rust hebben we gezegd dat we zo door moesten gaan, er was nog niks aan de hand.'

Stegeman
Ook trainer John Stegeman sprak lovende woorden over de samenwerking tussen Vermeij en Armenteros. 'Toen Vermeij erin kwam, vielen meerdere puzzelstukjes in elkaar. Samuel is een spits die niet altijd op zijn plek blijft. Dat mag, maar dan moet een middenvelder in die ruimte duiken. Dat deed Vincent toen hij inviel. Hij is een spits die in de spits blijft. Ik denk dat Vincent eraan bijdroeg dat Samuel twee keer kon scoren.'

Wolters
Na de 2-1 kreeg Go Ahead-aanvaller Randy Wolters nog een grote kans op de gelijkmaker, maar na een knappe actie schoot hij over. 'Als je ziet hoe beheerst Samuel afrondt en ik niet', verzuchtte Wolters. 'Ik leunde te ver naar achteren, misschien wilde ik te graag in het dak van het doel schieten. Dit zijn belangrijke wedstrijden. Het staat allemaal zo dicht bij elkaar, hier hadden we minimaal een punt moeten pakken.'